Mindent az egészséges táplálkozásért

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészség megőrzése, az egészséges táplálkozás. Köztudott, hogy a ma megtermelt zöldségek és gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma lényegesen lecsökkent, így ezek hiánya betegségeket idézhet elő. Szerencsére egyre többen veszik komolyan ezeket a jelzéseket és törekednek a tudatos, egészséges táplálkozás, megteremtésére, melyhez több szervezet, cég, rendezvény és médium is segítséget nyújt.

Június 17-én az MR1 Napközben című műsorában Dombóvári Gábor beszélgetett a helyes táplálkozásról, bio-ételekről, azok jövőjéről, és a lehetőségekről e területet jól ismerő szakemberekkel.

Rákbetegségből gyógyultak meséltek arról, milyen mértékben segítette gyógyulásukat az életmód váltás, az egészséges táplálkozásra – nyerskosztra, bioélelmiszerekre, makrobiotikára – történő áttérés.

Az elhangzottakra Lőrinczné Táborfy Julianna, az ETE igazgatója és Kovács A. Magdolna az Egészség Érték Program projektvezetője, a Csak a Nőknek magazin tulajdonosa reagált.

Lőrinczné Táborfy Julianna röviden ismertette, a másfél éve futó Egészség Érték Programot, mely leírásában rámutat az étkezés és az egészség közötti szoros kapcsolatra. Megtudhatták a hallgatók azt is, hogy a betegélelmezésben is odafigyelnek a kórházi étkezésre, hiszen az egészséges ételek fogyasztása lerövidíti a betegek gyógyulásához vezető utat. Az egészség össztársadalmi kincs.

Kovács A. Magdolna arról beszélt, hogy tapasztalataik szerint a táplálkozást meghatározzák a szokások, ezért másfél éve folyó egészség megőrzési programjuk egyik célja az, hogy a civil lakossághoz is eljuttassák az egészséges termékeket, étrend-kiegészítőket, és megmutassák, hogy az egészséges ételeket is lehet ízletesen elkészíteni.

Szó esett továbbá arról is, hogy a bio termékek előállítása, a biogazdálkodás szigorú előírások szerint történik, valamint arról, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium új programtervet állított össze, melyben a bio termékek piacának növekedését 2020 – ig 30 %-ban irányozza elő.

Akit bővebben érdekel ez a téma, hallgassa meg a rádióbeszélgetést, melyben további érdekes és hasznos részleteket tudhat meg az egészséges táplálkozásról.

Forrás: www.csakanoknek.hu

Rádióbeszélgetés meghallgatása itt!