Jamie Oliver Food Revolution mozgalom

A Jamie Oliver Food Revolution mozgalmának megalakult a Magyarországi facebook oldala. A mozgalom vezetője, Németi Sándor, balettművész, koreográfus, a Food Revolution Magyarországi Nagykövete.

Szeretem a kihívásokat, és ha vannak célok előttem. Egész életemben ilyen voltam, nem lehetek más. Az egyik elvem az életben az, hogy ha felkelek reggel és belenézek a tükörbe, ne szégyelljem, ami visszaköszön nekem.  Magyarország több színházában dolgoztam, vagy mint vendég, vagy mint állandó tag (Pécsi Balett, Madách Színház, KFKI Kamarabalett,Magyar Fesztivál Balett, Operaház, Szolnoki Színház, stb), majd utam külföldre vezetett a németországi Nordhausen Baletthez, majd a Klagenfurti Színházhoz. Mint koreográfus alkottam, többek között a Kolozsvári Magyar Operában, Nemzeti Táncszínházban, Merlin Színházban, Nordhausen Színházban, Budapesti Tavaszi Fesztiválra, Brémai Újévi gálára, 2006-ban, 230 produkció közül megnyertem az első Magyarországi Fringe Fesztivált.

A Jamie Oliver nevéhez kötődő Food Revolution-t egy nagyon fontos mozgalomnak tartom. Tények és statisztikák támasztják elénk, hogy hol is tartunk mi Magyarországon, de valahogy szemet hunyunk, nem akarunk tudni róla. Úgy gondolom, hogy sajnos már „tegnap” kellett volna cselekednünk, de ha „ma” nem mondjuk ki az igazságot, „holnap” már késő lesz. Gyermekeink 10 évvel rövidebb életet élnek majd, mint mi, mindezt azok miatt az ételek miatt, amelyekkel mi vettük körül őket! És ez a valóság. A magyarországi mozgalomról pár mondatban, csak annyit szeretnék mondani, hogy:

Célunk felhívni az emberek és iskolák figyelmét arra, hogy a feldolgozott, cukros ételek mennyire károsak és ez mekkora problémát jelent ma. A kész- és a félkész ételek népszerűségének csökkentése, valamint a főzés megszerettetése gyermekek és felnőttek körében egyaránt. A mesterséges gyors kaják és finomított élelmiszerek helyett válasszák inkább a sokkal egészségesebb, és finomabb, lehetőleg helyi alapanyagokból készített ételeket. Mi, a nagykövetek vagyunk a kapcsolódási pontok a mozgalom és a helyi termelők, a civil szervezetek, a vendéglátó-ipari egységek, a közintézmények és az állampolgárok között. Az elhízott emberek száma, 1980 óta megduplázódott, először fordul elő a világ történelmében, hogy a túlsúly több ember halálát okozza, mint az alultápláltság. A legutóbbi statisztikák szerint, Európában, Magyarországon van a legtöbb kórosan elhízott ember. Felelős társadalommá kell válnunk, amely mindennap felelősen dönt az ételről. A mottó: Valódi étel mindenkinek! Stand up for real food!. Továbbá, várjuk azon szervezetek és emberek csatlakozását a facebook oldalunkhoz, akik egyetértenek a mozgalom eszméivel vagy segítséget szeretnének kínálni ahhoz, hogy a mozgalom minél nagyobb ismeretségre tegyen szert Magyarországon. Ötleteket, közreműködéseket, javaslatokat szívesen fogadunk.

Facebook oldalunk:  www.facebook.com/FoodRevolutionBudapest

 

Információ és elérhetőség: 70/4534325 vagy foodrevolutionbudapest@gmail.com