Egészség és jótékonyság

Az Egészség útja nevű rendezvényre látogatók nemcsak saját egészségükért, hanem az onkológiai betegek ellátási körülményeinek javításáért is tehetnek.

Az egész napos jótékonysági eseményt az ONKO-TECHNIKAI Onkológiai Alapítvány és Veszprém Város Önkormányzata együtt rendezi. Szeptember 21-én a Lovassy László Gimnáziumban sportversenyekkel, előadásokkal, termékbemutatókkal, és kóstolókkal, este pedig a Petőfi Színházban a Mendelssohn Kamarazenekar és Miklósa Erika koncertjével várják az érdeklődőket.

Porga Gyula polgármester a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni. Hozzátette, az első alkalom bevételét az onkológiai központ fejlesztésére fordítják majd. A rendezvény célja azonban nem csupán a jótékonykodás, hanem a veszprémiek egészségének megőrzése is. Nem is csoda, hogy dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes is a kezdeményezés mellé állt – jelentette ki a polgármester.

Dr. Rácz Jenő, a Cholnoky Ferenc Kórház igazgatója hangsúlyozta, ki kell lépni az intézmény kapuin és kiemelten kezelni a betegségek megelőzését. Ennek a rendezvénynek segítségével igyekeznek az emberek figyelmét felhívni az egészséges életmód, és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára – közölte.

Dr. Hornyák Lajos, a kórház onkológiai osztályának vezetője elmondta, fontos javítani a betegek ellátásának körülményeit. Nem csak új gépekre, hanem ágyakra is szükség van – tette hozzá. Kijelentette, reméli, hogy a rendezvénynek még lesz folytatása.

 

Elhangzott, létrejött a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért egyesület, mely a jövő évtől átveszi a rendezvény szervezését az ONKO-TECH alapítványtól. Leitold László, a szervezet elnöke mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el az Egészség útja rendezvényre, hiszen ezzel nem csupán az onkológiai centrum fejlesztését segítik, hanem saját egészségükért is tehetnek.